L’Albí és una editorial independent fundada per Jaume Huch i Camprubí l’any 1986. El nom vol ser un petit homenatge a Ramon Vinyes.
“L’Albí” fa referència a un dels contes més destacats de Vinyes, el “savi català”, i representa el compromís amb la literatura catalana de qualitat amb valors d’independència, crítica i dignitat.
L'Albí ha aconseguit augmentar la seva producció des dels anys 90 fins avui, passant de 15 llibres anuals a prop de 20 publicacions per any.
L'editorial treballa amb una àmplia gamma de gèneres, incloent-hi narrativa, poesia, assaig, i traduccions d'obres clàssiques.
L'Albí fomenta el contacte directe entre autors i lectors amb presentacions, reforçant vincles i facilitant una millor comprensió de l'obra.
Fundada a Berga, l’editorial va iniciar la seva trajectòria durant els anys 90 i s’ha destacat per la seva aposta per la independència editorial. A finals de la dècada del 90, L’Albí va tenir una col·laboració amb Columna Edicions per coeditar obres, però va tornar a operar de manera totalment independent quan el grup Planeta va adquirir Columna. Això reflecteix el seu compromís de mantenir control total sobre el seu catàleg, que avui dia inclou més de 300 títols, els més recents en aquesta web.
L’Albí ha tingut una producció notable, amb col·leccions que van des de la narrativa fins a la poesia. Alguns dels autors destacats que han publicat amb L’Albí inclouen Jordi Estrada, amb obres com Rius Paral·lels, i Jordi Cussà, reconegut per títols com A reveure Espanya. A més, l’editorial ha publicat traduccions d’obres clàssiques com La nit de Nadal de Nikolai Gogol i Shakespeare a Catalunya de Ramon Esquerra
Rep per correu totes les noves obres i actualitzacions de les notícies.
Per oferir les millors experiències, utilitzem tecnologies com ara galetes per emmagatzemar i/o accedir a la informació del dispositiu. Donar el consentiment a aquestes tecnologies ens permetrà processar dades com ara el comportament de navegació o identificadors únics en aquest lloc. No consentir o retirar el consentiment, pot afectar negativament determinades característiques i funcions.